torsdag 9. juli 2009

Titter på skyene


Det er ikke ofte det er mange skikkelige sommer dager her i Narvik, med skikkelig så er alt over 15 grader sommer. Nå er klokka halv 9 på kvelden og det er 16 grader ute i skyggen. Så jeg lå ute tidligere etter jobb å sola meg. Må prøve å få en brun farge på magan også. Ikke bare armer og bein. 

Etterhvert dukka det opp noen skyer. Da er det artig å prøve å finne ut hva de forestiller. Det kan bli mye artig etter i hva slags humør en er i. Plutselig så jeg Norge på himmelen. For i bånn eller sør om man vil har vi Sør-Norge, du kan skimte de forskjellige fjordene oppover vestlandet. Selv om Oslo-fjorden ikke stemmer helt, men hva kan en forlange over skyer. Etterhvert som en beveger seg nordover kan en skimte noe som kan ligne ytterst på lofoten. Men desverre så ligger det endel skyer over nord-norge slik at vi ikke kan se utforminga.

Det var det første inntrykket var, men nå så kan det ligne hva som helst, som sagt det kommer an på hvilket humør man er i.

God skyjakt 

Btw, hvis du går på google maps og søker opp Narvik vil du bare se skyer.

søndag 5. juli 2009

Ferien er over og klar til jobb

Sitter her på dagens siste feriedag og føler meg klar til å begynne å jobbe. Det er lenge siden jeg har hatt fire uker med ferie. Vel, den første uka var ikke direkte ferie. Måtte holde en presentasjon om ett prosjekt jeg har holdt på med. Så nå føler jeg at batteriene er fullada. 

Kan vel gå litt igjennom de siste ukene. Første uka var jeg på tur ned til Istanbul, Tyrkia. Det var så utrolig deilig. Hadde to hele dager på å leke turist før konferansen "RAST09" startet. Her fikk jeg bryne meg på forskjellige salgstriks. Under selve konferansen måtte vi gå med dress, du kan tro det var varmt den første dagen. Alle de erfaringene jeg fikk under denne turen er skrevet ned og kommer ut i Origo, enten på web eller papir. 

Vel hjemme i Norge og Sandefjord, kan jeg slappe helt av. De fleste i gjengen jobber så da blir det ikke gjort mye, før etter arbiedstid. Det endte med endel cafe besøk og generell romling. Når helga lirte seg frem ble det selvfølgelig fylla. Det ble en spesiell kveld, vi var vel rundt 15 stk på vors og alle gikk ut. Vi ble enig om å møtes på James Clark, der dukket det opp ikke fullt så mange. Men det spesielle var jeg fikk noen sorte hull som jeg ikke kan huske. Som for eksempel gikk jeg aleine fra James til Perfect Pizza. Vel uansett gikk kvelden knirkefritt.

Mandagen starter og en finner ut at de som ikke jobber skal på stranda. Det hørtes fint ut det, men det store spørsmålet var hvordan komme seg dit. Det var en bil som skulle dit, men det var allerede fylt opp. Hmm, da gjenstår følgende ting: Buss, sykle, gå eller rulleskøyter. Jeg velger selvfølgelig rulleskøyter, det er bare 5-6 år siden jeg sto på de. Det blir vel som å sykle, man glemmer ikke gamle kunster. Så da satte vi igang, brodern på sykkel og jeg på rulleskøyter. Det er ca 10 km fra huset til stranda vi skulle på. Når det gjensto 500 meter gikk det galt. Vi hadde kommet over den siste bakketoppen, bremsa begynte å bli ganske så slitt, så der tok den ikke så mye grep. Da tenkte jeg at det går sikkert bra de siste 10 meterene av bakken, vel der tok jeg feil. Rundt svingen og i bånn av bakken var det en fartshumpel. Og jeg hadde sikkert en fart som var altfor stor. Det endte med at jeg hadde litt luft mellom hjula og asfalten, når jeg lander greier jeg ikke å holde balansen slik at plutselig ligger beina horisontalt i lufta og jeg deiser i bakken med rumpa først og sklir bortover og ruller litt. Da jeg kom til mine fulle fem, var det å finne ut hvor jeg hadde skadet meg. Det jeg la merke til var på høyre knee var det tre skrubbsår, på høyre rumpeball ett stort, regnte jeg med siden det var ett stort hull i badeshortsen. Heldigvis var ikke det hullet så veldig langt oppe. Skrubbsår på venstre albue. Da var det bare å rulle videre mot kiosken og høre om de hadde store nok plaster som dekte såra, men de hadde bare norgesplaster og siden jeg allerede var på stranda skulle jeg bade. Da var det bare å finne ut hvor folka lå og få plassert tinga. Hadde så vidt fått gjort det før jeg var på tur nedi vannet.  Veklsa mellom å bade og sole seg. Når jeg prøvde å ligge på ryggen så fant jeg inge gode stillinger, det endte med at jeg lå på magen i nesten fem timer. Du kan tro jeg var solbrent. Når kvelden kom på og det var på tide å sove, kunne jeg bare ligge i en posisjon og det var på sida. 

Det neste dagene var det ypperlig strandvær, men jeg var både lemlestet og solbrent til de så grader. Så jeg kunne ikke oppholde meg på stranda. Siden det var St. Hans på tirsdagen ble det selvfølgelig en liten sammenkomst. Hadde egentlig å drekke Captain Cola, men det ble uten kapteinen. Hadde vondt med å sitte skikkelig så jeg satt bare halveis på en benk.

Onsdagen var det klart for konsert med Postgirobygget, det var utrolig artig. Det ble arrangert av kommunen og Midtåsen. Det er en av eiendommene til Jahre som har blitt gjort om til park/kunstområde. Når vi sto oppe ved huset kunne vi se over scenen og utover fjorden. Det er helt utrolige skjønne omgivelser. Når Postgirobygget skulle spille, skjønte vi fort at det ikke hadde vært gjort lydprøver for kosertstart, men det var ikke noe tidspunkt å gjøre det på mest sannsynlig. Uansett så koste vi oss og det samme gjorde Postgirobygget. For de mista teksten og toner noen ganger. Ene gangen begynte vokalisten å le av at trommisen begynte å le, så de tok en Elvis. Trommisen spilte en helt annen sang fra elvis-repetoaret. Slik at vokalisten kunne komme til hektene og fullføre "Under Isen".

Resten av den uka var det å bare å slappe av før det ble fylla igjen på lørdagen. Denne gangen hadde jeg lært, nå hadde jeg spist og ikke tatt med så mye drikke. Jeg droppa six-packen og tok bare en halv liter rom istedenfor begge deler. Denne kvelden husker jeg mye bedre både på godt og vondt. Møtte kjentfolk fra ungdomskolen som jeg ikke hadde sett siden da. Det var hyggelig. 

På søndagen var det på reisefot igjen, denne gangen opp tilbake til Narvik. Nå så var mamma med, hun ville se hvordan jeg bodde. Hun skulle bli noen dager, så jeg viste henne litt rundt på skolen og downtown Narvik. Tirsdagen gikk turen opp til fjellheisresturanten. Det var overskyet., men heldigvis var skyene mye høyere oppe. 

Resten av den uka skulle jeg egentlig jobbe, men det ble utsatt til mandagen istedenfor. Jaja, tenkte jeg. Da får jeg finne på noe annet å gjøre imellom tida. Det endte med at jeg flikka litt på nettsida til Origo og rydda nede i lokalet til Radioen.

Har planer om å få flytta Tekniker'n inn i Radioens lokaler, men da må alt flyttes ut og lettvegger slåes ned. Hadde håpt på å få kroa opp og gå igjen til skolestart, men det ser ikke sånn ut. Men det er ett prosjekt som kommer til å vare høsten ut, pluss litt til.

Alt i alt har jeg fått gjort noe denne ferien, samtidig så rastløs at jeg gleder meg til jobb imorra tidlig.

God Sommer