lørdag 30. januar 2010

Rare JanuarJanuar i Narvik har vært en spesiell opplevelse. Normalt så pleier det å være ett par deilige minusgrader og snø, men i år så har det vært minimalt med snø og det har vekslet mellom plussgrader og minusgrader. Aller verst var det når temperaturen lå rundt null grader. Det førte til at det ble nullføre på veien og det er ikke direkte artig. Jeg kjørte drosje en helg, det var den samme helga hvor rombaksveien ble stengt pga av glatt føre og ett par titalls biler hadde havnet utfor veien. Nå jeg var ferdig med den jobbhelga hadde jeg unngått skader på drosja. Sånn har det vært igjennom hele januar. Helt på slutten så kom det en liten storm mot oss og det førte til plussgrader og jeg fikk skikkelig østlandsk høstfølelse når jeg gikk nedover mot skolen. Når jeg dro fra skolen på kvelden hadde det snødd og der var vinterfølelsen igjen. Det er bedre med snø på bakken når det er mørkt ute. Alt blir så mye lysere. To dager seinere var temperaturen 16 minusgrader og vind. Jeg prøvde meg å trene tidlig da, så jeg var oppe på treningsenteret og tittet utover fjorden. Der så jeg at det røyk fra fjorden, utrolig artig å se det skje.

Nok om været, nå har jeg også fått startet på min hovedoppgave, hvor jeg skal få til å utlede en estimator som er nøyaktig nok til å bestemme posisjon og retning over tid. Dette gleder jeg meg veldig til å få gjennomført. Har holdt på med samme type oppgave tidligere, men da har jeg prøvd å visualisere bevegelsene til en gjenstand i sanntid på pc-skjermen. Planen er å få levert hovedoppgava 7 juli 2010, når jeg får levert den har jeg graden Master i Teknologi, fordypning satellitteknologi.

Her om dagen bestemte jeg meg for å ta frem bassgitaren og lære meg en ny sang. Det er lenge siden jeg holdt på med bassgitaren. Så jeg tok en lett sang, Paper Planes [DFA Remix] by M.I.A. Den inneholdt 4 forskjellige grep, så gikk halvt minutt før jeg hadde lært meg den skikkelig etter beaten. Der satt jeg da i ti minutter og klimpra på strengene. Etter ti minutter merka jeg at langfingeren begynte å bli litt slitt, det gikk ikke lang tid før jeg fikk en vannblemme. Men kan ikke sånt stoppe meg, det er en del av herdningsprosessen. Kan ikke si at jeg er så veldig dyktig, kan to tre sanger så vidt. Mtp. at jeg kjøpte bassgitaren på impuls for halvannet år siden så gjør jeg det veldig bra.

Nå er det helg og fest. Hvordan utfallet blir idag, veit kun de heldige :P

Preikas =)