tirsdag 13. april 2010

Romforsker

Hvordan er det å være en romforsker og hva er det det egentlig går ut på?

Jo, det skal jeg si deg. Det er ikke som mange tror en som kan alt om det som skjer i universet. Det vi egentlig holder på med er å få elektriske kretser til å fungere i ekstreme forhold, om det skulle være i bane rundt månen eller mange tusen meter unne havoverflaten. 

Mye av det en lærer seg på dette studiet Satellitteknologi behøver ikke å bruke kun til romrelatert industri. For mange tenker at for kun jobb på Andøya Rakettskytefelt etter endt utdanning. Selv om det er noen som drar dit, får endel jobb utenfor sitt spesialiserte utdanning. Jobbmulighetene er egentlig ganske mange, det er bare kunnskapen til å formidle at du kan masse mer enn romfart som setter begrensinga.

Vi har mulighet til å jobbe i for eksempel offshore, maritime miljøer, elektronikk firmaer. Siden vi får utdannelse innenfor styresystemer, telekommunikasjon og elektronikk medfører det at vi har en utrolig allsidig utdanning, men som er rettet mot romfartmiljøet.

Satellitteknologi utdanninga tilbyr deg en sjanse til å bli en anerkjent forsker\student, for romfartmiljøet er ikke spesielt stort. Har selv vært på en internasjonal konferanse hvor jeg har presentert en prosjekt oppgave. Ikke en hovedoppgave, men en helt vanlig prosjektoppgave. Det nivået vi har på utdanninga ligger på internasjonalt nivå. 

Som VGnett har nevnt i sin artikkel om å finne sitt drømmestudium. Hvem er det som ikke har tittet opp mot stjernene og drømt seg opp dit.


Blogglisten

mandag 12. april 2010

Barcelona

Tidligere i vinter bestemte Håvard, Raymond, Wenche og jeg at vi skulle få oss en ferietur i den andre uka i påskeferien. Dermed sagt og gjort.
Tar forbehold om dårlig setningsoppbygning, mye av teksten er skrevet etter ett par pils.