mandag 14. september 2009

Høsten sniker seg innpå


Iforrige uke kom den første høststormen og da la jeg merke til hvordan trærna hadde begynt å visne hen og forberede seg til den harde og lange vinteren som kommer like rundt hjørnet.

Nå har jeg bodd i Narvik i 4 år, og har enda ett år igjen.  Det er artig å se hvordan naturen forandrer seg rimelig fort her i nord. For det er noe som sies at det er bare 2 årstider i Nord-Norge, sommer og vinter. Du merker ikke at våren har kommet før sommeren er over oss, og høsten kommer og går like fort. 

Men det er spesielt med høsten. En får lyst til å sette ned i sofaen med en god bok, teppe, varm sjokoladekopp med sjokoladestrø drysset over en kremtopp. For de som har peis, så må den være tent. 

Med høsten kommer så senker mørket seg også. Dette kan være en stor påkjenning for mange. Det er ikke alle som ikke takler å være uten sol frem til mars. Og det er en del som ikke liker å være aleine gjennom denne mørke tida. De har lyst til å fylle en armkrok og føle seg lykkelig.

Når mørketida er over og en ser sola titte over fjelltoppen og kjenner sola varme i ansiktet blir en automatisk glad. Jeg blir ihvertfall det. Det er merkelig det, humøret blir straks mye bedre ved å få litt solstråler i ansiktet.

En må ta vare på de resterende soldagene vi har igjen før mørketida kommer. Så gå ut og nyt sola.

God Høst :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar