mandag 2. november 2009

Medias dekning av Lommemann-saken. Blir det for mye?

Nå har rettsaken mot lommemannen startet og det er ikke til å unngå. Over alt leser vi artikler og saker om lommemannen. Det begynner å bli i overkant mye når en dekker rettsaken direkte. Som vg.no gjorde det ved å gjengi forklaringa til den antatte lommemannen setning for setning. Det gikk to minutter og så var det en ny oppdatering. Ikke bare tok de med hva han sa, men også måten han uttrykte seg. Dette synes jeg blir vel mye. 

For etter denne runden i tingretten vil saken mest sannsynlig havne i lagmansretten, uansett hvordan saken ender. Når strafferammen er over seks år vil det være en lagmannsrett som består av en jury, lagrette, som skal behandle skyld spørsmålet. Hvordan er det mulig å avgjøre skyldspørsmålet når vi blir bombardert med detaljer fra tingretten gjennom den massive pressedekningen?

Sist som jeg kan huske at det var så stor pressedekning av Orderud-saken og NOKAS-saken. Men da hadde ikke media den teknologien som en har idag. Selv om NOKAS-saken kun var for kort tid siden, har mobilt bredbånd blitt utbredt og trådløs nett gjort lett tilgjengelig. Når dagen var over fikk vi ett referat over hva som var viktig å få med seg, ikke alle detaljene.

Er det slik at om noen få år om så måneder kommer det en tjeneste som dekker alle rettsaker i Norge uansett hvor liten saken er? Det kommer opp på en nettside, ett referat om den aktuelle saken som du interesser deg for. Hadde det ikke vært tøft? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar