søndag 29. august 2010

Undervisninga starter snart

Nå begynner det å bli en stund siden sist innlegg, nesten en måneds tid siden. Iløpet av de ukene har det skjedde mye spennende på jobb. Har altså fått jobb som Elektronikkingeniør\lærer. Hovedfokuset er å ha undervisning for videregående elevene på VG3 Romteknologi i faget Telemetri. Uka som var var deres første uke her på andenes og da var det en lett oppstart slik det pleier å være. Hvor uka avsluttes med ett introseminar for vg3-elevene og første års studenter på høgskolen i narvik.
Introseminaret består av at de skal bli kjent med romvirksomheten og de mulighetene en har, samt pirre de til å fortsette løpet mot å ta en romrelatert utdanning.
Av de tingene jeg hjalp med under kurset var å lage en enkel elektromotor av batteri, ledning, skrue, magnet og binders. Endel sleit litt med å skjønne hvordan en skulle lage en motor, prinsippet er enkelt. Man bruker magnetfeltet. Jeg kunne sikkert ha sagt hvordan en skal sette den sammen, men det er ikke så artig. Mye mer artigere å se folk bruke hjernen litt.

Ellers så har det vært European Cansat competition og Nordic Teacher Space camp.
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar